
Functie
DeepMeta - Hulp en samenwerking
Nodig een andere DeepMeta-gebruiker uit om te helpen met uw uploads en bewerkingen. Stel de exacte toegangsrechten in die ze krijgen en schakel deze op elk moment in of uit.
Door Franky De Meyer
DeepMeta ondersteunt nu Assistentie en Samenwerking: nodig een andere DeepMeta-gebruiker uit om namens u aan uw Portfolio te werken. U bepaalt precies wat ze mogen doen — Uploaden & Bewerken, Indienen, of beide — en u kunt de relatie op elk moment inschakelen, uitschakelen of verwijderen.
In deze walkthrough gebruiken we twee gebruikers: Franky is een Contributor die hulp wil bij het beheren van Uploads. Susan zal optreden als Franky's Assistent.
Stap 1 — Franky opent het Assistenten-paneel
Klik op een willekeurige DeepMeta-pagina rechtsboven op de Avatar om het Profielpaneel te openen.
Het Profielpaneel bevat een sectie met de naam Assistenten & Samenwerking. Klik op de knop Assistent toevoegen.

Stap 2 — Voer Susan's Assist ID in
Het Assistent toevoegen paneel opent. Het legt de stroom uit en heeft één invoerveld voor Susan's Assist ID.

Franky neemt contact op met Susan via een kanaal dat ze normaal gebruiken (chat, e-mail, telefoon, …) en vraagt haar om:
- Een account aan te maken op deepmeta.creativ.zone — of in te loggen als ze al een account heeft.
- Op haar Avatar te klikken om haar Profielpaneel te openen.
- Haar Assist ID te kopiëren (de kopieer-naar-klembord knop staat ernaast) en het naar Franky te sturen.

Franky plakt het Assist ID in het invoerveld en bevestigt.
Stap 3 — Susan verschijnt in Franky's lijst
Na het toevoegen verschijnt Susan in Franky's lijst Assistenten & Samenwerking. Een nieuwe Assistent begint met Upload & Edit-rechten; die kunt u in de volgende stap wijzigen.

Stap 4 — Stel Susan's toegangsrechten in
Klik op het Bewerk-icoon naast Susan's vermelding om het toegangsrechtenpaneel uit te vouwen.
Twee rechten kunnen afzonderlijk worden verleend:
- Upload & Edit — laat de Assistent Upload- en Bewerk-workflows beheren.
- Submit — laat de Assistent Batches indienen. Vereist Upload & Edit.
Het Bewerk-paneel heeft ook een Verwijderen-knop om de Assistent-verbinding permanent te verwijderen. Bevestiging is vereist.

Susan's kant — Assist Mode openen
De volgende keer dat Susan haar Profielpaneel in DeepMeta opent, verschijnt Franky in haar lijst onder Gebruiker die u assisteert.

Susan klikt op de knop Assist naast Franky's naam. Hiermee wordt haar DeepMeta-pagina in Assist Mode gezet.
Haar Avatar verschuift naar de achtergrond en Franky's Avatar verschijnt vooraan — zo ziet u van wie het Portfolio ze nu bekijkt.
Susan's startpagina toont nu een deel van het menu: alleen de secties van Franky's account waartoe ze toegang heeft. Ze kan meteen beginnen met het bewerken van Franky's Uploads.

Haar Profielpaneel toont nu de actieve Assist-context: "Assisteert: Franky" onder haar eigen naam, samen met een knop Stop om Assist Mode te verlaten.

De verbinding beheren
Franky schakelt Susan's toegang tijdelijk uit
Franky kan Susan's toegang op elk moment uitschakelen met de schakelaar Actief bij de Assistent-vermelding.

In Susan's Profielpaneel staat de vermelding van Franky nu als Uitgeschakeld, en de knop Assist is grijs totdat Franky de toegang weer inschakelt.

Susan stopt met assisteren
Susan kan Assist Mode op elk moment verlaten door in haar Profielpaneel op de knop Stop met assisteren te klikken. Haar DeepMeta-pagina keert terug naar haar eigen standaardweergave.

Susan verwijdert de verbinding
Susan kan de Assistent-verbinding ook permanent verwijderen vanaf haar kant: klik op het Bewerk-icoon bij Franky's vermelding en daarna op Verwijderen. Bevestiging is vereist.

Beveiliging
- Assistenten zien en bewerken alleen gegevens die toebehoren aan de Contributor die ze assisteren — toegang is beperkt tot de Zone van de Contributor.
- Assistenten met Upload & Edit-rechten kunnen niet in- of uitloggen bij de ESP-accounts van de Contributor; alleen de accounteigenaar kan dat.
- Assistenten met Submit-rechten kunnen namens de Contributor Batches plannen en indienen.
- Ongeacht welke toegangsrechten zijn verleend, kunnen Assistenten nooit de Statistieken of financiële gegevens van de Contributor zien.
- De Contributor kan de toegang op elk moment, vanaf elk apparaat, intrekken (uitschakelen of verwijderen), zonder contact op te hoeven nemen met de Assistent.
Samen plannen
De huidige implementatie is al een stuk praktischer dan een secundair ESP-wachtwoord delen met een Assistent. Maar bij elke samenwerking gaat ook veel tijd zitten in communicatie en planning, meestal met veel heen-en-weer over e-mail of chat. Om dat te beperken hebben Batches een paar extra velden die nooit naar Getty ESP worden gestuurd:
- Privénotities — Opmerkingen die alleen worden gedeeld tussen de Contributor en de Assistent. Een goede plek om de Assistent gedetailleerd te briefen.
- Assistent — Wijs een van uw Assistenten toe aan een Batch.
- Deadline — De datum waarop het bewerken klaar moet zijn. Handig voor Briefings of seizoensgebonden Batches.
- Prioriteit — Laag, Gemiddeld of Hoog. Een hogere prioriteit betekent "doe dit eerst", naast de Deadline.
- Taak — Laat een Batch door fasen gaan zoals "Te bewerken", "Te beoordelen", "Te herzien" en "Te verzenden", zodat u beiden weet wie aan de beurt is.
- Kalender — De Kalender toont Batch-deadlines en Auto-submit-data in één oogopslag, ook voor de Assistent.
De velden Assistent, Taak en Prioriteit verschijnen zodra u een Assistent hebt toegevoegd. Nog op onze lijst: het automatisch toewijzen van een Assistent aan elke nieuwe Batch, en Assistenten alleen de Batches tonen die aan hen zijn toegewezen.
Feedback
Dit is een gloednieuwe functie en we blijven haar uitbreiden. Zoals altijd stellen we uw feedback zeer op prijs. U kunt ons contacteren met uw suggesties en bugmeldingen.
Headerafbeelding: (c) John (Unsplash)

