
Funkcja
DeepMeta - Briefy
Z przyjemnością ogłaszamy naszą najnowszą funkcję DeepMeta 4: Briefy. Przeglądaj najnowsze briefy kreatywne i treści niestandardowej z Getty Images
Przez Franky De Meyer
# Tłumaczenie
Sekcja Briefs pokazuje wszystkie aktualnie otwarte Briefy Creative i Custom Content z Getty Images.
Dodaliśmy filtry, aby odkrywanie i wybór briefów do następnej sesji zdjęciowej było jak najbardziej efektywne i wygodne.
Lista zleceń
Lista zleceń to główny widok tej sekcji. Wszystkie aktualnie otwarte zlecenia Getty Images, które dotyczą Twoich kont, są wyświetlane na liście;

Zleceń są zazwyczaj setki, dlatego korzystanie z narzędzi filtrowania u góry strony jest niezbędne, aby znaleźć interesujące Cię zlecenia. Szczegółowo opisujemy je w dalszej części tego artykułu.
Szczegóły briefu
Kliknięcie jednego z paneli briefów na liście otwiera panel szczegółów briefu po prawej stronie:

Wszystkie szczegóły briefu są wymienione w długim formacie. Na dole znajduje się link do odpowiedniej strony briefu na stronie Getty ESP.
Status „Wyświetlono", polubienie i usuwanie
Wszystkie zlecenia, które zostały już raz otwarte w panelu szczegółów, są oznaczone etykietą „Wyświetlono" nałożoną w lewym dolnym rogu miniatury.

Zwróć uwagę na dwie ikony w prawym górnym rogu każdego panelu zlecenia (w panelu szczegółów zlecenia znajdziesz je jako przyciski Polub i Usuń):
| Usuń: | Przycisk przełączający, który pozwala usunąć zlecenie z listy. Nie martw się, nie zostanie ono usunięte na serwerze Getty ;) | |
| Polub: | Przycisk przełączający, który pozwala polubić zlecenie. |
Za pomocą filtra „Polubienia" u góry strony możesz pokazać lub ukryć usunięte oraz polubione i niepolubione zlecenia.
Polubienia i Twoja lista ESP „My list" są zsynchronizowane
Twoje polubienia w DeepMeta i Twoja lista My list w serwisie Getty ESP są synchronizowane w obu kierunkach. Twórz swoją krótką listę tam, gdzie Ci wygodnie, i znajdź te same zlecenia w obu miejscach.
- Polub zlecenie w DeepMeta, a kilka sekund później znajdzie się ono na Twojej liście My list w serwisie ESP.
- Usuń polubienie w DeepMeta, a zlecenie zostanie usunięte z Twojej listy My list. Usunięcie zlecenia, które wcześniej polubiłeś, również usuwa je z Twojej listy My list.
- Zapisz zlecenie na swojej liście My list w serwisie ESP, a w DeepMeta pojawi się ono jako polubione. Usuń je z listy My list, a jego polubienie zniknie również w DeepMeta.
Usunięcie zlecenia, którego nie polubiłeś, nie zmienia niczego w serwisie ESP: usuwanie jedynie ukrywa zlecenia w DeepMeta.
Kiedy pojawiają się zmiany wprowadzone w serwisie ESP?
DeepMeta sprawdza Twoją listę My list po otwarciu strony Zleceń, a lista aktualizuje się sama kilka chwil później. Nie trzeba przeładowywać strony. Aby wszystko działało szybko, DeepMeta sprawdza Twoją listę My list najwyżej raz na 30 minut, więc zmiana, którą właśnie wprowadziłeś w serwisie ESP, może pojawić się dopiero po upływie nawet pół godziny.
Co jeśli zmienię to samo zlecenie w obu miejscach?
Wygrywa najnowsza zmiana. Na przykład jeśli usunąłeś polubienie w DeepMeta, a później zapisałeś to samo zlecenie na swojej liście My list w serwisie ESP, będzie ono znowu polubione. Zapisanie zlecenia, które usunąłeś w DeepMeta, również je przywraca, jako polubione.
Więcej niż jedno konto ESP?
Jeśli połączyłeś kilka kont ESP, na przykład konto Getty i konto iStock, polubienie trafia na listę My list każdego z Twoich kont, które widzi dane zlecenie. Zapisanie zlecenia w serwisie ESP na jednym koncie powoduje jego polubienie w DeepMeta, więc zostaje ono dodane także do list My list Twoich pozostałych kont.
Warto wiedzieć
- Synchronizowane są tylko otwarte zlecenia. Gdy zlecenie zostanie zamknięte, jego polubienie i miejsce na Twojej liście My list pozostają bez zmian.
- Twoje konta ESP muszą być zalogowane w DeepMeta. Jeśli logowanie wygasło, Twoje zmiany czekają i zostaną zsynchronizowane, gdy tylko zalogujesz się ponownie.
- Gdy włączyliśmy synchronizację (październik 2026), jednorazowo połączyliśmy obie listy: zlecenia, które polubiłeś, zostały dodane do Twojej listy My list, a zlecenia z Twojej listy My list stały się polubieniami. Jeden wyjątek: zlecenie, które było na Twojej liście My list, ale zostało usunięte w DeepMeta, pozostawiono w obu miejscach bez zmian, ponieważ nie byliśmy w stanie stwierdzić, którą czynność wykonałeś jako ostatnią.
Uczestnictwo
Zlecenia, w których już uczestniczysz (tj. dla których masz co najmniej jedną partię z odpowiednim kodem zlecenia/identyfikatorem wydarzenia), są oznaczone pomarańczową etykietą nałożoną w lewym dolnym rogu miniatury, pokazującą liczbę partii.

W panelu szczegółów zlecenia zobaczysz wtedy linki prowadzące do odpowiednich partii w sekcji Partie i przesyłanie. Zobacz sekcję Twoje partie po prawej stronie:

Jeszcze nie uczestniczysz? Użyj przycisków Twórz partię w panelu szczegółów zlecenia, aby jednym kliknięciem utworzyć partię dla tego zlecenia, dla dowolnego z Twoich kont, które się kwalifikują. Partia otrzymuje nazwę zlecenia, jest z nim powiązana, a jej termin jest ustawiany na datę zakończenia zlecenia.
Filtrowanie
Podobnie jak w większości innych sekcji DeepMeta 4, górna część listy jest zarezerwowana dla paska narzędzi z opcjami filtrowania. W sekcji zleceń filtry są podzielone na cztery grupy: Typ zasobu, Typ zlecenia, Polubienia i Wymagania dotyczące modeli. Dostępne są także pole wyszukiwania i selektor sortowania.
Pamiętaj, że możesz zaznaczyć kilka przycisków jednocześnie. Jeśli żaden przycisk z danej grupy nie jest zaznaczony, wynikowa lista zleceń będzie pusta.
Filtruj według typu zasobu
Wybierz Obrazy, Wideo i/lub Ilustracje. Wyświetlane są tylko zlecenia, w których wymagane są te typy zasobów.
Filtruj według typu zlecenia

Dostępne opcje filtra:
- Kreatywne: na liście wyświetlane są zlecenia kreatywne
- CC: na liście wyświetlane są zlecenia Custom Content
Filtruj według wymagań dotyczących modeli

Dostępne opcje filtra:
- Modele niewymagane: zlecenie nie wymaga udziału modeli
- Modele opcjonalne: sesja może odbywać się z modelami lub bez nich
- Modele wymagane: w tym zleceniu wymagany jest udział jednego lub więcej modeli
Koniecznie przeczytaj szczegóły zlecenia, aby poznać dalsze wskazówki dotyczące wykorzystania modeli i pochodzenia etnicznego.
Filtruj według Usunięte / Polubione

Aby ocena i wybór zleceń były efektywne, DeepMeta pozwala Usuwać i Polubić zlecenia. Szczegóły znajdziesz w sekcji Status „Wyświetlono", polubienia i usuwanie powyżej. Użyj filtra Polubienia, aby odpowiednio pokazać lub ukryć zlecenia.
Dostępne opcje filtra:
| Usunięte: | Po zaznaczeniu na liście będą wyświetlane zlecenia, które usunąłeś (przez aktywowanie ikony przy zleceniu). Zwykle ten przycisk będzie wyłączony, aby „usunięte" zlecenia rzeczywiście były ukryte. Jeśli usunąłeś zlecenia przez pomyłkę lub chcesz ponownie przyjrzeć się usuniętym zleceniom, włącz ten przycisk, aby je wyświetlić. | |
| Niepolubione: | Po zaznaczeniu na liście będą wyświetlane zlecenia, których (jeszcze) nie polubiłeś. Początkowo wszystkie nowe zlecenia mają ten stan. | |
| Polubione: | Po zaznaczeniu na liście będą wyświetlane zlecenia, które polubiłeś. |
Pole wyszukiwania
Wpisz szukaną frazę i naciśnij Enter. Wyświetlane są tylko zlecenia zawierające tę frazę w tytule, podsumowaniu lub regionie. Możesz też wyszukać kod zlecenia.
Selektor sortowania
Sortuj według daty zakończenia, Najnowsze, Tytuł, Identyfikator zlecenia, Nagrody, Region, CC/Kreatywne lub Polubienia, rosnąco lub malejąco.
Opinie
To zupełnie nowa funkcja i mamy nadzieję, że w przyszłości ją udoskonalimy. Jak zawsze, Twoje opinie są mile widziane. Możesz się z nami skontaktować ze swoimi sugestiami i zgłoszeniami błędów.

