
Funkcija
DeepMeta - Pomoć i saradnja
Pozovite drugog DeepMeta korisnika da vam pomogne sa otpremanjem i uređivanjem. Postavite tačna prava pristupa koja dobijaju i uključite ih ili isključite u bilo kom trenutku.
Od Franky De Meyer
DeepMeta sada podržava Asistenciju i Saradnju: pozovite drugog DeepMeta korisnika da radi na vašem Portfoliju u vaše ime. Vi odlučujete tačno šta oni mogu da rade — Otpremanje i Uređivanje, Slanje ili oboje — i možete omogućiti, onemogućiti ili ukloniti odnos u bilo kom trenutku.
U ovom vodiču koristimo dva korisnika: Franky je Saradnik koji želi pomoć u upravljanju Otpremanjima. Susan će delovati kao Frankijev Asistent.
Korak 1 — Franky otvara panel Asistenata
Na bilo kojoj DeepMeta stranici kliknite na Avatar u gornjem desnom uglu da biste otvorili panel profila.
Panel profila sadrži odeljak pod nazivom Asistenti i saradnja. Kliknite na dugme Dodaj asistenta.

Korak 2 — Unesite Susan-in Assist ID
Otvara se panel Dodaj asistenta. On objašnjava tok i ima jedno polje za unos Susan-inog Assist ID.

Franky kontaktira Susan putem bilo kog kanala koji inače koriste (čet, imejl, telefon, …) i traži od nje da:
- Kreira nalog na deepmeta.creativ.zone — ili da se prijavi ako već ima jedan.
- Klikne na svoj Avatar da otvori panel svog profila.
- Kopira svoj Assist ID (dugme za kopiranje u međuspremnik se nalazi pored njega) i pošalje ga Franky-ju.

Franky nalepi Assist ID u polje za unos i potvrđuje.
Korak 3 — Susan se pojavljuje na Frankyjevoj listi
Nakon dodavanja, Susan se pojavljuje na Frankyjevoj listi Asistenti i saradnja. Novi Asistent počinje sa pravima Upload & Edit; to možete promeniti u sledećem koraku.

Korak 4 — Postavite prava pristupa za Susan
Kliknite na ikonu za uređivanje pored Susan-ovog unosa da biste proširili panel za prava pristupa.
Dva prava mogu biti dodeljena pojedinačno:
- Upload & Edit — omogućava Asistentu da upravlja tokovima rada za otpremanje i uređivanje.
- Submit — omogućava Asistentu da podnosi Batch-eve. Zahteva Upload & Edit.
Panel za uređivanje takođe ima dugme Izbriši za trajno uklanjanje veze sa Asistentom. Potrebna je potvrda.

Susanina strana — ulazak u Assist režim
Kada Susan sledeći put otvori svoj panel profila na DeepMeta, Franky će se pojaviti na njenoj listi pod Korisnik kome pomažete.

Susan klikne na dugme Pomozi pored Frankyjevog imena. Time se njena DeepMeta stranica prebacuje u Assist režim.
Njen Avatar prelazi u pozadinu, a Frankyjev Avatar se pojavljuje ispred — što pokazuje čiji Portfolio trenutno pregleda.
Susanina početna stranica sada prikazuje podskup menija: samo odeljke sa Frankyjevog naloga kojima ona ima pristup. Odmah može da počne sa uređivanjem Frankyjevih Otpremanja.

Njen panel profila sada prikazuje aktivni Assist kontekst: „Pomaže: Franky“ ispod njenog imena, zajedno sa dugmetom Zaustavi za izlazak iz Assist režima.

Upravljanje vezom
Franky privremeno onemogućava Susanin pristup
Franky može da isključi Susanin pristup u bilo kom trenutku pomoću prekidača Aktivno na unosu Asistenta.

U Susaninom panelu profila unos za Frankyja se sada prikazuje kao Onemogućeno, a dugme Pomozi je zasivljeno dok Franky ponovo ne uključi pristup.

Susan prestaje da pomaže
Susan može da izađe iz Assist režima u bilo kom trenutku klikom na dugme Prestani da pomažeš u svom panelu profila. Njena DeepMeta stranica se vraća na njen podrazumevani prikaz.

Susan uklanja vezu
Susan takođe može trajno da izbriše vezu sa Asistentom sa svoje strane: kliknite na ikonu za uređivanje na Frankyjevom unosu, zatim na Izbriši. Potrebna je potvrda.

Bezbednost
- Asistenti uvek vide i uređuju samo podatke koji pripadaju Saradniku kome pomažu — pristup je ograničen na Zone Saradnika.
- Asistenti sa pravima Upload & Edit ne mogu da se prijave na ESP naloge Saradnika niti da se odjave sa njih; to može samo vlasnik naloga.
- Asistenti sa pravima Submit mogu da zakazuju i podnose Serije u ime Saradnika.
- Bez obzira na to koja su prava pristupa dodeljena, Asistenti nikada ne mogu da vide Statističke podatke niti finansijske podatke Saradnika.
- Saradnik može da opozove pristup (onemogući ili izbriše) u bilo kom trenutku, sa bilo kog uređaja, bez potrebe da kontaktira Asistenta.
Zajedničko planiranje
Trenutna implementacija je već znatno praktičnija od deljenja sekundarne ESP lozinke sa Asistentom. Ali u svakoj saradnji znatna količina vremena odlazi i na komunikaciju i planiranje, obično uz mnogo razmene poruka putem imejla ili četa. Da bismo to smanjili, Serije imaju nekoliko dodatnih polja koja se nikada ne šalju Getty ESP-u:
- Privatne napomene — Napomene koje se dele samo između Saradnika i Asistenta. Dobro mesto za detaljno uputstvo Asistentu.
- Asistent — Dodelite jednog od svojih Asistenata Seriji.
- Rok — Datum do kog Uređivanje mora biti završeno. Korisno za Brifove ili sezonske Serije.
- Prioritet — Nizak, Srednji ili Visok. Viši prioritet znači „uradi ovo prvo“, uz Rok.
- Zadatak — Pomerajte Seriju kroz faze kao što su „Za uređivanje“, „Za pregled“, „Za reviziju“ i „Za podnošenje“, tako da oboje znate ko je na potezu.
- Kalendar — Kalendar prikazuje rokove Serija i datume automatskog podnošenja na prvi pogled, i za Asistenta.
Polja Asistent, Zadatak i Prioritet pojavljuju se kada dodate Asistenta. Na našoj listi je još: automatsko dodeljivanje Asistenta svakoj novoj Seriji i prikazivanje Asistentima samo onih Serija koje su im dodeljene.
Povratne informacije
Ovo je sasvim nova funkcija i nastavićemo da je proširujemo. Kao i uvek, vaše povratne informacije su nam veoma dragocene. Možete nas kontaktirati sa svojim predlozima i prijavama grešaka.
Naslovna slika: (c) John (Unsplash)

